Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за климатика ????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за климатика ????

Имам следният въпрос: когато запаля и колата ми е студена и включа климатроника трябва ли веднага да започне да духа топло или трябва да загрее?Защото на колите с електронен климатроник зимата при минус градуси със паленето започва да духа хладно в колата и след няма и минутка започва топлото..... не горещо но достатъчно топло !
    Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Re: Въпрос за климатика ????

Първоначално публикувано от JACCOMO
    Имам следният въпрос: когато запаля и колата ми е студена и включа климатроника трябва ли веднага да започне да духа топло или трябва да загрее?Защото на колите с електронен климатроник зимата при минус градуси със паленето започва да духа хладно в колата и след няма и минутка започва топлото..... не горещо но достатъчно топло !
    Какво значи електронен климатроник? И климатроника си е за студено, така че като го включиш какво топло очакваш от него?
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

може би клегата има предвид климатроник с дисплейчета на врътките където е
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART
        може би клегата има предвид климатроник с дисплейчета на врътките където е
        Какво значение има разликата е че ти го показва с числа но функцията си е пак таккава да прави, судено а не топло
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

така е
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

на Пежо 307 като се запали колата и се пусне да духа топло и духа ледено а като се включи климатроника и му се зададат примерно 28 градуса и ведна гочва хладната струя и след секунди става топла а стрелгата на водата не е отлепя още.Става вапрос за няма и минута.Но като не е вкл. климатроника си духа студено.Виждал сам го същият номер и на мерцедес самоче с врътки а не с дисплей, пускаш да духа топло кат запалиш и духа студено даже ледено щото навунка е минус и както натиснеш бутона за климатика и след секунди става топъл въздуха.... та за това питам, явно имат нагреватели някъкви. мислех че и наще може да имат ....

Comment

когато е настроен на някакви градуси(без значение топло или студено),които ги няма още като температура,климатроника ги прави и тогава сам започва да усилва духането.това при климатроник с екранче за градусите,за другите не съм сигурен
              stilo sw 1,9 JTD 03g
              alfa 147 1,9JTD 01g
              alfa 156 1,9JTD 01g
              barchetta 1,8 98g
              alfa 145 1,6 97g

Comment

Когато поставиш регулатора в крайно дясно т.е.положение за резмра
                зяване на стъклата всички нагреватели започват да работят (задно
                стъкло и странични огледала),климатроника се включва и започва
                да духа топло веднага.

Comment

зависи мисля 4е има и такива които са на термопомпен принцип т.е. работят и на топло и на студено горе долу като битовите при тх нормалното парно е само да помага а ина4е си топли климатика
                  ALFA ROMEO 146 TI
                  Fiat FIORINO 1.4 95
                  LANCIA LIBRA 2.4 jtd

Comment

Изброените коли ,които докато са студени и духат топло имат печка на двигателя Много често се среща при мерцедесите
                    156 1.8 T.S 144 hp '99
                    Mazda 626 1.8 105 hp '92(bqga po4ti kolkoto alfata )

Comment

Първоначално публикувано от ninormal
                      Изброените коли ,които докато са студени и духат топло имат печка на двигателя Много често се среща при мерцедесите
                      Глупости! при печката се загрява колата дори и да не е запалена и се гряват там вода масло купе..... всичко ! докато въпроса е дали докато е студена колата и зададеш да духа топло ще запо4не да духа топло(обаче само при включен климатронк ), вместо ледено студено.

Comment

Working...
                      X